Кметът на район Тракия“ Георги Гатев и неговите заместници Красимир Терзиев

...
Кметът на район Тракия“ Георги Гатев и неговите заместници Красимир Терзиев
Коментари Харесай

Кметът на „Тракия“ и пенсионери рисуваха върху керамика

Кметът на регион „ Тракия “ Георги Гатев и неговите заместници Красимир Терзиев и Иво Христев се включиха в самодейността „ 60+ “. Заедно с членове на пенсионерския клуб в региона те рисуваха върху чаши и чинии. „ Върнахме се в детството всички дружно. Най-важното е, че работихме в екип “, сподели Георги Гатев, който взе участие в приложните занимания и с креативно ентусиазъм изрисува паница в пролетни нюанси.

Заместник-кметът по просвета на „ Тракия “ Иво Христев показа, че след заниманието се усеща релаксиран. Красимир Терзиев благодари на уредниците за опцията да  прояви креативен капацитет. „ Чинията, която рисувам е с цветовете на българския трикольор. Опитвам се, доколкото е допустимо да основа добър сувенир„, добави заместник-кметът. Заедно с тях порцеланови чаши и чинии украсяваха дами от пенсионерския клуб в регион „ Тракия “. Една от тях сподели, че се усеща прелестно, тъй като заниманието й работи релаксиращо. „ Смятам тази чашка да си я запазя за спомен. На нея представям четирите си внучета и заниманията, които им са любими„, показа тя. „ Много съм удовлетворена и откровено се забавлявах. Това е нещо, което основава въодушевление, доста позитивни страсти и предлагам на всеки да опита„, разяснява друга дама от курса по приложни изкуства в регион „ Тракия “. Кметът Георги Гатев акцентира, че разчита на поддръжката на хората от третата възраст, които са стожери на традициите и са мотор на цивилен дела.

Истински творби на изкуството сътвориха и в „ Централен “. Те минаха и през курсове по танци. И в останалите пловдивски клубове не престават заниманията с разнообразни креативен работилници. Художничката Цветелина Велкова организира няколко вдъхновяващи занимания с членовете на пенсионерския клуб в „ Коматево “. Специален посетител в „ Северен “ бе популярният телевизионен публицист, драматург и режисьор Евгений Тодоров, чиито излъчвания в Пловдивска социална телевизия се радват на извънреден зрителски интерес. Вълнуваща бе срещата с него за всички в клуба, които в края на беседата взеха от него подписи.

Творческите срещи по литература не престават и в регион „ Западен “. Там членовете на пенсионерския клуб се срещнаха с поетесата Радка Атанасова-Топалова, която е член и на Съюза на българските журналисти. Тя е създател на шест поетични книги. Пред пенсионерите в „ Западен “ Радка Топалова прочете няколко от своите произведения, които развълнуваха феновете на поетичното изкуство. Стиховете в стихосбирките „ Коя ли съм “, „ Зад лимита на думите “ и „ Дъждовни очи “ допряха феновете на поезията.

Писателят и публицист Георги Найденов гостуваше в квартал „ Прослав “. По време на креативната работилница по литература той показа последните си книги. Известният БТА-нец срещна читателите с „ Отвъд хребета на претърпяното “. В нея посредством спомените от житейския си и професионален път той преглежда метафизичен визии за правата на индивида, за съвестта, доблестта и други човешки качества и тяхната взаимозависимост от битието на хората в спокойно време и при спешни обстановки.

С снимка и цифрово образование се ангажираха членовете на пенсионерския клуб в „ Коматево “. „ Научих се по какъв начин да усъвършенствам фотосите, които съм направила. Да осветля по-тъмните или да отстрани непотребните елементи “, показа дама, която мина курса. „ Научих се по какъв начин да служа си с Viber, как да получавам и по какъв начин да адресирам известия и фотоси. За мен беше значимо да се науча да поправям фотосите, с цел да бъдат по-качествени и да не ме подлагат на критика моите близки. Вече мога да прибавя контакти в телефона си„, сподели различен курсист. „ Безкрайно Ви благодарим за всичко, което направихте. С огромна обич и самообладание към нас, възрастните хора, ни научихте по какъв начин да работим с техниката. Щастливи сме, че имахме опцията да се срещнем и да контактуваме, тъй като сте прелестен преподавател„, се обърна към лектора Васил Бункин секретарят на пенсионерския клуб в „ Коматево “ Елена Андреева. Тя му пожела да е здрав, благополучен и постоянно с човешко, доброжелателно отношение да демонстрира обич към възрастните хора.

„ Във второто издание на самодейностите 60+ виждаме още по-голям интерес от участниците да творят, да се развиват, да учат. Целият ни екип работи с голяма обич и предпочитание участниците да  развият творчеството си, да се оправят все по-добре в цифровия свят “ показа ръководителя на плана Ели Шопова.

Най-добрите произведения от заниманията по приложни изкуства, изобразяване и снимка ще бъдат изложени в Централния клуб на пенсионера през септември т.г. Второто издание на самодейността „ 60+ “ се осъществят от Национално съдружие за единение и партньорство, с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР